Fri fragt ved køb over 399,- | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Fri fragt ved køb over 399,- kr. og dag til dag levering Fri fragt ved køb over 399,- | Dag til dag levering | Tilfredshedsgaranti eller pengene retur Fri fragt ved køb over 399,- kr. og dag til dag levering Fri fragt ved køb over 399,- kr. og dag til dag levering
Gå til vores Facebookside Gå til vores Instagramside

HVORFOR VÆLGE ET BÅLFAD I CORTENSTÅL?

En af de vigtigste grunde til at vælge et bålfad som er lavet i Cortenstål, er uden tvivl denne type ståls holdbarhed. I forhold til normalt blødt stål har Cortenstål nemlig en langsommere gennemtæringsperiode. I stedet vil man opleve at ens bålfad i Cortenstål løbende år efter år skifter farve en lille smule, og at den rødlige farve derfor ændres en let hvert år.

Cortenstålets ”rustevne” og hvad det gør

Hvorfor er det vigtigt at vide at Cortenstål ruster hurtigt, og hvad betyder dette egentlig for et bålfad lavet i Cortenstål? Helt lavpraktisk så ruster Cortenstål rigtigt nemt. Mange ville tro at dette var en ulempe, men det er rent faktisk en fordel at det ruster så hurtigt. Dette gør at det kan holde op til 8 gange så lang tid som almindelige blødt stål. Rusten giver Cortenstålet og bålfadet en ”beskyttende” overflade. Cortenstålet har derudover også øget modstand mod korrosion i forhold til andre ståltyper. Dette er endnu en grund til at vælge et bålfad i Cortenstål fremfor et bålfad i andet stål.

 

Ruster et bålfad i Cortenstål altid?

Det korte svar er ja. Et bålfad der står udenfor som er lavet i Cortenstål vil altid ruste. Det vil dog også betyde at det holder længere end et bålfad som ikke er lavet i Cortenstål. Som nævnt tidligere giver rusten nemlig bålfadet en beskyttende belægning.

Bliver Cortenstål brugt til andet end bålfade?

Cortenstål bliver helt klart anvendt til andre produkter/redskaber end ”bare” bålfade. En af de helt almindelige steder hvor Cortenstål bliver brugt er på containere – nærmere betegnet skibscontainere. Dette er fordi Cortenstål kan modstå det barske og fugtige vejr bedre end normalt stål.

 

Cortenståls oprindelse

Selve Cortenstålet blevet udviklet i 1930’erne i USA. Her blev det taget i brug til bl.a. kulvogne til jernbanen og som en erstatning for det stål som ellers normalt blev anvendt til brobyggeri. Specielt til broer var Cortenstål rigtigt godt, da det som nævnt tidligere har 8 gange længere levetid end normalt blødt stål.

Du kan se vores bålfade der er lavet i det fantastiske Cortenstål lige her

shipping
FRI FRAGT VED KØB OVER 399,-
Lige meget hvad du køber
shipping
RETURRET
28 dages returret på alle ordrer
shipping
DAG TIL DAG LEVERING
Hvis du bestiller inden kl. 16 på hverdage
© COPYRIGHT 2021 OUTNATIVE.DK
Dankort Visa Visa Electron Mastercard Mobilepay
Facebook Instagram